یادداشت/ در تقویم جهانی دومین چهارشنبه از ماه مارس مقارن با 22 اسفند سال جاری، به نام متخصصان و کارشناسان تغذیه نامگذاری شده است. روز افرادی که علم تغذیه، ارتباط آن با بیماریهای مختلف و نقش آن در شرایط بحران را آموخته اند. کارشناسانی که سعی میکنند با آموزش و آگاهی به مردم سرزمینشان از ابتلاء افراد به بیماریهای مرتبط با غذا و تغذیه پیشگیری کنند و در صورت ابتلاء در کنار درمانهای پزشکی بعنوان درمان مکمل، یاری بخش بیماران باشند.
امروزه با گسترش رسانهها اهمیت رشته تغذیه و ارتباط آن با سلامتی افراد بر کسی پوشیده نیست و اغلب مردم در دنیا همانند مردم کشورمان می دانند که مصرف برخی از مواد غذایی همچون فست فود ها و غذاهای فرآوری شده سلامت افراد را به خطر می اندازند. همچنین مصرف موادغذایی حاوی آنتی اکسیدان مانند میوه جات و سبزیجات تازه و مصرف لبنیات کم چرب و پروبیوتیک و کاهش سرانه مصرف نمک و شکر میتواند تا حدود زیادی سلامت افراد را تضمین کند.
درست در همین دوران که افراد در سراسر جهان با انواع استرس و نگرانیهای زندگی همچون چگونگی تامین مواد اولیه و وضعیت اقتصادی و معیشتی دست به گریبان هستند، نقش کارشناسان تغذیه در توصیه به انتخاب موادغذایی سالم و با هزینه مناسب پررنگ میشود؛آنهایی که تمام دغدغه ذهنی شان یاری رساندن به بیمارانی است که میتواند با رعایت چند نکته دردهایشان کمتر شود. خواه این آموزش در بیمارستان باشد، خواه در یک درمانگاه کوچک در یک روستای دورافتاده یا در دل شهر بزرگی همچون تهران یا در مرکزی باشد که بنای رسالتش یاری رساندن به همنوع است...
در معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر تهران هر کدام از ما چه در بحث پیشگیری و درمان چه در بحث بحران تمامی تلاش خود را انجام می دهیم تا بتوانیم به مراجعان خود تغذیه سالم، متعادل و متنوع را بیاموزیم. شاید مرهمیباشیم بر زخمهای بیمارانی که به دلیل ابتلا به دیابت دچار قطع عضو شده اند، بیماران سکته مغزی، جوانی که بر اثر تصادف ضایعه نخاعی شده و کاهش وزن میتواند در کنار درمانهای دیگر، به او نوید راه رفتن دوباره بدهد یا در شرایط بحران با آموزش صحیح امدادگران و تامین نیازهای تغذیه ای افراد دچار بلایای طبیعی گامی در جهت بهبود اوضاع نابسامان مردم کشورمان برداریم.
هر کدام از ما در هر جایگاهی که باشیم با دل و جان به مردم سرزمینمان خدمت میکنیم.
روز رژیم درمانگر مبارک